فرانسه، دومین صادرکننده سلاح جهان شد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

فرانسه، دومین صادرکننده سلاح جهان شد

محققان موسسه سیپری اعلام کردند اوکراین به چهارمین واردکننده تسلیحات و فرانسه به عنوان دومین صادرکننده جهان شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۹ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 12
کد خبر: ۲۳۲۴۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس آخرین یافته‌های موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (سیپری)، صادرات تسلیحات فرانسه بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸۴ و ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، ۴۷ درصد افزایش یافته و برای نخستین بار این کشور دومین صادرکننده بزرگ تسلیحات است و روسیه در مقام دوم قرار دارد. 

 

به نقل از رادیو فرانسه اینترناسیونال، «پیتر وزمان» محقق ارشد این موسسه تحقیقاتی گفت: فرانسه در تلاش برای رسیدن به چیزی است که به آن خودمختاری استراتژیک می‌گویند. این به این معناست که وقتی فرانسه دوست دارد بدون نیاز به حمایت دیگران از زور استفاده کند.

 

وی افزود: فرانسه می‌خواهد تجهیزات نظامی خود را داشته باشد و برای اینکه بتواند صنعت تسلیحاتی خود را حفظ کند تا بتواند تقاضای داخلی را تامین کند و صنعت تسلیحاتی بتواند این کار را به روشی مقرون به صرفه انجام دهد، لازم است برای تسلیحات خود مشتریانی پیدا کند. این توضیح می‌دهد که چرا پاریس از صنعت تسلیحات فرانسه برای تسهیل صادرات تسلیحات حمایت زیادی می‌کند.

 

محقق ارشد این موسسه تحقیقاتی همچنین ادامه داد: صادرات تسلیحاتی روسیه کاهش داشته و پیش از جنگ اوکراین در ۲۰۲۲ نیز این اتفاق افتاده است.

 

یکی از دلایل اصلی این مساله هم این است که چین به عنوان اصلی‌ترین خریدار تسلیحاتی روسیه حالا قادر است تسلیحات پیشرفته را خودش تولید کند و دیگر نیازی به مسکو ندارد.

 

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد، واردات تسلیحات به اروپا طی پنج سال گذشته تقریبا دو برابر شده که بخشی از آن به دلیل جنگ در اوکراین بوده است، در حالی که صادرات از روسیه به نصف کاهش یافته است. اوکراین به عنوان چهارمین واردکننده سلاح در جهان شناخته شده است.

 

«کاتارینا جوکیچ»، محقق موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (سیپری) گفت: این افزایش تا حدی با جنگ در اوکراین توضیح داده شده و اوکراین به چهارمین واردکننده بزرگ سلاح در جهان در پنج سال گذشته تبدیل شده است.

 

موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم اعلام کرد، از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، حداقل ۳۰ کشور تسلیحات عمده‌ای را به عنوان کمک نظامی به کی‌یف ارائه کرده‌اند. در این میان، سایر کشور‌های اروپایی نیز واردات خود را افزایش دادند و سهم بیشتری از صادرکننده تسلیحات در جهان یعنی ایالات متحده بود. در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، ۵۵ درصد از واردات تسلیحات به اروپا از آمریکا بود، درحالیکه در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ این میزان تنها ۳۵ درصد اعلام شد.

 

جوکیچ، محقق موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم افزود: دلیل این افزایش هم این است که اکثر کشور‌های اروپایی عضو ناتو شده و شریک آمریکا در توسعه سیستم‌های تسلیحاتی مانند جنگنده‌های اف-۳۵ هستند.

 

در عین حال افزایش واردات از ایالات متحده بر تمایل بسیاری از کشور‌های اروپایی برای دستیابی سریع به تسلیحات و بنابراین خرید تسلیحات موجود به جای توسعه سیستم‌های جدید تاکید کرد. از منظر جهانی هم صادرات آمریکا ۱۷ درصد در این بازه زمانی رشد داشته و سهم این کشور را از مجموع صادرات تسلیحات به ۴۲ درصد رسانده است./ ایسنا

ارسال نظر